Header Ads

HTML and Web designing question and answers


HTML and Web designing  question and answers 


1. A webpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
a. picture
b. image
c.img
d. src

Answer  - C



2. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?
a. <strong>
b. <dar>
c. <black>
d. <emp>

Answer  - A
3. Tags and text that are not directly displayed on the page are written in _____ section.
a. <html>
b. <head>
c. <title>
d. <body>

Answer  - B

4. Which tag inserts a line horizontally on your web page?

a. <hr>
b. <line>
c. <line direction="horizontal">
d. <tr>

Answer  - A

5. What should be the first tag in any HTML document?
a. <head>
b. <title>
c. <html>
d. <document>
Answer  - C

6. Which tag allows you to add a row in a table?

a. <td> and </td>
b. <cr> and </cr>
c. <th> and </th>
d. <tr> and </tr>

Answer  - D

7. How can you make a bulleted list?

a. <list>
b. <nl>
c. <ul>
d. <ol>
Answer  - C

8. How can you make a numbered list?

a. <dl>
b. <ol>
c. <list>
d. <ul>
Answer  - B

9. How can you make an e-mail link?
a. <a href=”xxx@yyy ”>
b. <mail href=”xxx@yyy ”>
c. <mail>xxx@yyy </mail>
d. <a href=”mailto:xxx@yyy ”>
Answer  - D

10. What is the correct HTML for making a hyperlink?

a. <a href=”http:// cse-mcq.com“>ICT Trends Quiz</a>
b. <a name=”cse-mcq.com“>ICT Trends Quiz</a>
c. <https://cse-mcq.com</a>
d. url=”cse-mcq.com“>ICT Trends Quiz
Answer  - A

11. Choose the correct HTML tag to make a text italic

a. <ii>
b. <italics>
c. <italic>
d. <i>
Answer  - D

12. Choose the correct HTML tag to make a text bold?

a. <b>
b. <bold>
c. <bb>
d. <bld>
Answer  - A

13. What is the correct HTML for adding a background color?

a. <body color=”yellow”>
b. <body bgcolor=”yellow”>
c. <background>yellow</background>
d. <body background=”yellow”>
Answer  - B

14. Choose the correct HTML tag for the smallest size heading?

a. <heading>
b. <h6>
c. <h1>
d. <head>
Answer  - B

15. What is the correct HTML tag for inserting a line break?

a. <br>
b. <lb>
c. <break>
d. <newline>
Answer  - A

16. What does
vlink attribute mean?
a. visited link
b. virtual link
c. very good link
d. active link
Answer  - A
17. Which attribute is used to name an element uniquely?
a. class
b. id
c. dot
d. all of above
Answer  - B

18. Which tag creates a check box for a form in HTML?
a. <checkbox>
b. <input type="checkbox">
c. <input=checkbox>
d. <input checkbox>
Answer  - B

19. To create a combo box (drop down box) which tag will you use?

a. <select>
b. <list>
c. <input type="dropdown">
d. all of above
Answer  - A

20. Which of the following is not a pair tag?

a. <p>
b. < u >
c. <i>
d. <img>
Answer  - D

21. To create HTML document you require
a
a. web page editing software
b. High powered computer
c. Just a notepad can be used
d. None of above
Answer  - C

22. The special formatting codes in HTML document used to present content
are
a. tags
b. attributes
c. values
d. None of above
Answer  - A

23. HTML documents are saved in

a. Special binary format
b. Machine language codes
c. ASCII text
d. None of above
Answer  - C

24. Some tags enclose the text. Those tags are known as

a. Couple tags
b. Single tags
c. Double tags
d. Pair tags
Answer  - D

25. The _____ character tells browsers to stop tagging the text

a. ?
b. /
c. >
d. %

Answer  - B


26. In HTML document the tags

a. Should be written in upper case
b. should be written in lower case
c. should be written in propercase
d. can be written in both uppercase or lowercase
Answer  - D

27. Marquee is a tag in HTML to

a. mark the list of items to maintaininqueue
b. Mark the text so that it is hidden in browser
c. Display text with scrolling effect
d. None of above
Answer  - C

28. There are ____ different of heading tags in HTML

a. 4
b. 5
c. 6
d. 7
Answer  - C

29. To create a blank line in your web page

a. press Enter two times
b. press Shift + Enter
c. insert <BR> tag
d. insert <BLINE>
Answer  - C

30. Which of the following is not a style tag?

a. <b>
b. <tt>
c. <i>
d. All of above are style tags
Answer  - D

31. The way the browser displays the object can be modified by _____

a. attributes
b. parameters
c. modifiers
d. None of above
Answer  - A

32. Which of the following HTML code is valid?

a. <font colour="red">
b. <font color="red">
c. <red><font>
d. All of above are style tags
Answer  - B

33. Which of the following is an attribute related to font tag?

a. size
b. face
c. color
d. All of above are style tags
Answer  - D

34. HTML supports

a. ordered lists
b. unordered lists
c. both type of lists
d. does not support those types
Answer  - C

35. What tag is used to list individual items of an ordered list?

a. LI
b. OL
c. UL
d. None of above
Answer  - A

36. When should you use path along with file name of picture in IMG tag?

a. path is optional and not necessary
b. when the location of image file andhtml file are different
c. when image file and html file both are on same location
d. path is always necessary when inserting image
Answer  - B

37. Which of the following is not a valid alignment attribute?

a. Left
b. Right
c. Top
d. All of above

Answer  - C

38. Which attribute is used with
img tag to display the text if image could not load in browser?
a. description
b. name
c. alt
d. id
Answer  - C

39. Which attribute can be used with BODY tag to set background color green?

a. background="green"
b. bgcolor="green"
c. vlink="green"
d. None of above
Answer  - B

40. Which attribute you’ll use with TD tag to merge two cells horizontally?

a. merge=colspan2
b. rowspan=2
c. colspan=2
d. merge=row2
Answer  - C

41. A
webpage displays a picture. What tag was used to display that picture?
a. picture
b.mage
c.img
d. src
Answer  - C

42. <b> tag makes the enclosed text bold. What is other tag to make text bold?

a. <strong>
b. <dar>
c. <black>
d. <emp>
Answer  - A

43. Tags and test that are not directly displayed on the page are written in _____ section.

a. <html>
b. <head>
c. <title>
d. <body>
Answer  - B

44. Which tag inserts a line horizontally on your web page?

a. <hr>
b. <line>
c. <line direction="horizontal">
d. <tr>
Answer  - A

45. What should be the first tag in any HTML document?

a. <head>
b. <title>
c. <html>
d. <document>
Answer  - C

46. Which tag allows you to add a row in a table?

a. <td> and </td>
b. <cr> and </cr>
c. <th> and </th>
d. <tr> and </tr>
Answer  - D

47. How can you make a bulleted list?

a. <list>
b. <nl>
c. <ul>
d. <ol>
Answer  - C

48. How can you make a numbered list?

a. <dl>
b. <ol>
c. <list>
d. <ul>
Answer  - B

49. How can you make an e-mail link?

a. <a href="xxx@yyy ">
b. <mail href="xxx@yyy ">
c. <mail>xxx@yyy </mail>
d. <a href="mailto:xxx@yyy ">
Answer  - D

50. What is the correct HTML for making a hyperlink?

a. <a href="https://www.cse-mcq.com/">cse-mcq</a>
b. <a name="https://www.cse-mcq.com/">cse-mcq</a>
c. <https://www.cse-mcq.com/</a>
d. url="https://www.cse-mcq.com/">cse-mcq
Answer  - A

51. Choose the correct HTML tag to make a text italic

a. <ii>
b. <italics>
c. <italic>
d. <i>
Answer  - D


52. Choose the correct HTML tag to make a text bold?

a. <b>
b. <bold>
c. <bb>
d. <bld>
Answer  - A

53. What is the correct HTML for adding a background color?

a. <body color="yellow">
b. <body bgcolor="yellow">
c. <background>yellow</background>
d. <body background="yellow">
Answer  - B

54. Choose the correct HTML tag for the smallest size heading?

a. <heading>
b. <h6>
c. <h1>
d. <head>
Answer  - B



55. What is the correct HTML tag for inserting a line break?

a. <br>
b. <lb>
c. <break>
d. <newline>
Answer  - A

56. What does
vlink attribute mean?
a. visited link
b. virtual link
c. very good link
d. active link

Answer  - A

57. Which attribute is used to name an element uniquely?

a. class
b. d
c. dot
d. all of above
Answer  - B

58. Which tag creates a check box for a form in HTML?

a. <checkbox>
b. <input type="checkbox">
c. <input=checkbox>
d. <input checkbox>

Answer  - B

59. To create a combo box (drop down box) which tag will you use?

a. <select>
b. <list>
c. <input type="dropdown">
d. all of above
Answer  - A

60. Which of the following is not a pair tag?

a. <p>
b. < u >
c. <i>
d. <img>
Answer  - D

61. What is the full form of HTML?

a.Hyper text markup language
b. Hyphenation text markup language
c. Hyphenation test markinglanguage
d.Hyper text marking language
Answer  - A

62. What is the full form of HTTP?

a.Hyper text transfer protocol
b.Hyper text transfer package
c. Hyphenation text test program
d. none of the above
Answer  - A

63. What is a search engine?

a. a program that searches engines
b. aweb site that searches anything
c. a hardware component
d. a machinery engine that search data
Answer  - B

64. What is the full form of TCP/IP?

a. transmission control protocol / internet protocol
b. telephone call protocol / international protocol
c. transport control protocol / internet protocol
d. none of the above
Answer  - A

65. HTML document start and end with which tag pairs?

a. <HEAD>….</HEAD>
b. <BODY>….</BODY>
c. <HTML>….</HTML>
d. <WEB>….</WEB>
Answer  - C


66. Which tag is used to create body text in HTML?

a. <HEAD>
b. <TEXT>
c. <TITLE>
d. <BODY>
Answer  - D

67. "Yahoo", "Infoseek" and "Lycos" are _________?

a. Search Engines
b. Browsers
c.News groups
d. None of the above
Answer  - A

68. What does the .com domain represents?

a. Education domain
b. Commercial domain
c. Network
d. None of the above
Answer  - B

69. In Satellite based communication, VSAT stands for?

a. Very Small Aperture Terminal
b. Varying Size Aperture Terminal
c. Very Small Analog Terminal
d. None of the above
Answer  - A

70. Outlook Express is a _________

a. E-Mail Client
b. Browser
c. SearchEngine
d. None of the above
Answer  - A

71. <TITLE> … </TITLE> tag must be within ________

a. Title
b. Form
c. Header
d. Body
Answer  - C

72. Text within <EM> … </EM> tag is displayed as ________

a. bold
b. italic
c. list
d. indented
Answer  - B

73. Text within <STRONG> … </STRONG> tag is displayed as ________

a. bold
b. italic
c. list
d. indented
Answer  - A

74. <UL> … </UL> tag is used to ________

a. display the numbered list
b. underline the text
c. display the bulleted list
d. bold the text
Answer  - C

75. Which tag is used to display the numbered list?

a. <OL></OL>
b. <DL></DL>
c. <UL></UL>
d. <LI></LI>
Answer  - A

76. Which tag is used to display the large font size?

a. <LARGE></LARGE>
b. <BIG></BIG>
c. < SIZE ></SIZE>
d. <FONT></FONT>
Answer  - B

77. <SCRIPT> … </SCRIPT> tag can be placed within ________

a. Header
b. Body
c. both A and B
d. none of the above
Answer  - C

78. using <P> tag will

a. start a new paragraph
b. break the line
c. end the current paragraph
d. none of the above
Answer  - A

79. <TD> … </TD> tag is used for ________

a. Table heading
b. Table Records
c. Table row
d. none of the above
Answer  - B

80. Which is true to change the text color to red?

a. <BODY BGCOLOR=RED>
b. <BODY TEXT=RED>
c. <BODY COLOR=RED>
d. none of the above
Answer  - B

81. With regards to e-mail addresses:

a. hey must always contain an @ symbol
b. hey can never contain spaces
c. they are case-insensitive
d. all of the above
Answer  - D

82. A homepage is __________

a. an index of encyclopedia articles
b. where all Internet data is stored
c. required for access to the Internet
d. the first page of a website
Answer  - D

83. Which of the following is used to explore the Internet?

a. Browser
b. Spreadsheet
c. Clipboard
d. Draw
Answer  - A


84. What is Internet Explorer?

a. An Icon
b. A File Manager
c. A Browser
d. The Internet
Answer  - C

85. What do I need to get onto the Internet?

a. Computer
b. Modem
c. Browser
d. All of the above
Answer  - D

86. What is an ISP?

a.nternet System Protocol
b.nternal System Program
c. Internet Service Provider
d. None of the above
Answer  - C

87. Which of the following is valid IP address?

a. 984.12.787.76
b. 192.168.321.10
c. 1.888.234.3456
d. 192.168.56.115
Answer  - D

88. Which is not a domain name extension

a. mil
b. org
c. .int
d. .com
Answer  - C

89. What is a FTP program used for?

a. Transfer files to and from an Internet Server
b. Designing a website
c. Connecting to the internet
d. None of the above
Answer  - A

90. Which of the following are commonly found on web pages?

a.nternet
b. hyperlinks
c. intranet
d. all of the above
Answer  - B

91. What is the correct syntax in HTML for creating a link on a webpage?

a. <LINK SRC= "cse-mcq.html">
b. <BODY LINK = "cse-mcq.html">
c. <A SRC = "cse-mcq.html" >
d. < A HREF = "cse-mcq.html">
Answer  - D

92. Which of the following is an attribute of <Table> tag?

a. SRC
b. LINK
c. CELLPADDING
d. BOLD
Answer  - C

93. Choose the correct HTML tag to make the text bold?

a. <B>
b. <BOLD>
c. <STRONG>
d. Both A) and C)
Answer  - D

94. Which HTML tag would be used to display power in expression (A+B)2 ?

a. <SUP>
b. <SUB>
c. <B>
d. <P>
Answer  - A


95. Choose the correct HTML code to create an email link?

a. <A HREF = "admin@cse-mcq.com "></A>
b. <A HREF = "mailto:raj@cse-mcq"></A>
c. <MAIL>admin@cse-mcq.com </MAIL>
d. MAILHREF = "cse-mcq ">
Answer  - B

96. Choose the correct HTML tag for the largest heading?

a. <H1>
b. <H6>
c. <H10>
d. <HEAD>
Answer  - A

97. Output of XML document can be viewed in
a
a. Word Processor
b. Web browser
c. Notepad
d. None of the above

Answer  - B

98. What is the correct way of describing XML data?

a. XML uses a DTD to describe data
b. XML uses a description node to describe data
c. XML uses XSL to describe the data
d. XML uses a validator to describe the data
Answer  - C

99. Comments in XML document is given by:

a. <?-- _ _-->
b. <!_ _ _ _!>
c. <!_ _ _ _>
d. </_ _ _ _>
Answer  - C

100. Which statement is true?

a. An XML document can have one root element
b. An XML document can have one child element
c. XML elements have to be in lowercase
d. All of the above
Answer  - A
101. How to define the link should open in new page in HTML?
a. <a href = "https://www.cse-mcq.com/" target = "blank">Click Here</a>
b. <a href = "https://www.cse-mcq.com/" target = "_blank"> Click Here </a>
c. <a href = "https://www.cse-mcq.com/" target = "#blank"> Click Here </a>
d. <a href = "https://www.cse-mcq.com/" target = "@blank"> Click Here </a>
Answer  - B
102. In HTML, Uniform Resource Identifier (URI) is used to
a. To create a frame document .
b. To create a image map in the webpage.
c. To customize the image in the webpage.
d. To identify a name or a resource on the internet.
Answer  - D
103. CSS is an acronym for
a. Cascading Style Sheet
b. Costume Style Sheet
c. Cascading System Style
d. None of the Above
Answer  - A
104. Which of the following protocol is not used in the Internet
a. Telnet
b. WIRL
c. HTTP
d. Gopher
Answer  - B
105. Who invented World Wide Web (WWW)?
a. Blaise Pascal
b. Charles Babbage
c. Herman Hollerith
d. Tim Berners-Lee
Answer  - D
106. What is the use of Web Font in HTML ?
a. that is the core font that is use to develop Web Pages.
b. that enables to use fonts over the Web without installation.
c. that is the special font that developed by Microsoft Corp.
d. All of the Above.
Answer  - B
107. What is <tt> tag in HTML?
a. It renders fonts as teletype text font style.
b. It renders fonts as truetype text font style.
c. It renders fonts as truncate text font style.
d. None of the Above.
Answer  - A
108. What is the use of Forms in HTML?
a. to display contents of email.
b. to display animation effect.
c. to collect user’s input.
d. None of the Above.
Answer  - C
109. What is the use of iframe in HTML?
a. to display a web page within a web page.
b. to display a web page with animation effect.
c. to display a web page without browser.
d. All of the Above.
Answer  - A
110. FTP is an acronym for
a. File Transaction Protocol
b. File Transmission Protocol
c. File Translation Protocol
d. File Transfer Protocol
Answer  - D
111. Which HTML Tag will use to scroll a text in web page?
a. <marquee> … </marquee>
b. <scroll> … </scroll>
c. <round> … </round>
d. <go> … </go>
Answer  - A
112. Which organization defines the Web Standards?
a. Microsoft Corporation
b. IBM Corporation
c. World Wide Web Consortium
d. Apple Inc.
Answer  - C
113. How to set a picture as a background web page?
a. <body background= “bgimage.gif”>
b. <body background image= “bgimage.gif”>
c. <background= “bgimage.gif”>
d. <background image= “bgimage.gif”>
Answer  - A
114. Which of following HTML Tag will inserting a line break?
a. <p />
b. <lb />
c. <br />
d. <break />
Answer  - C
115. Which of the following tags are related to Table in HTML ?
a. <table> <row> <column>
b. <table> <tr> <td>
c. <table> <head> <body>
d. <table> <header> <footer>
Answer  - B
116. Which of the following is correct HTML for inserting an image?
a. <image source= “cse-mcq.com/admin.jpg” alt= “This is me” />
b. <img src= “cse-mcq.com/admin.jpg” alt= “This is me” />
c. <img source= “cse-mcq.com/admin.jpg” alt= “This is me” />
d. <img alt= “This is me”>cse-mcq.com/admin.jpg
Answer  - B
117. Choose the correct HTML tag to left-align the content of a cell.
a. <tdleft>
b. <td leftalign>
c. valign= “left”>
d. <td align= “left”>
Answer  - D
118. Which tag is used to lists the items with bullets?
a. <bullet>…</bullet>
b. <list>…</list>
c. <ul>…
d. <ol>…</ol>
Answer  - C
119. Is it possible to insert a table within another table?
a. Yes, but there must be exactly 2 rows and 2 columns in first table.
b. Yes, table can be inserted into cell of another table.
c. Yes, but there must be no border in second table.
d. No, it’s not possible.
Answer  - B
120. What is the usage of alt value in <img> tag?
a. Alternative text for an Image
b. Alternative source of an Image
c. Caption of an Image
d. All of above
Answer  - A
121. Which of the following is the correct regarding meta tag in HTML?
a. <meta> … </meta>
b. <meta name = " " />
c. <metadata> … </metadata>
d. <metadata name = " " />
Answer  - B
122. Which of the following is correct to set "Black" color as Background of page?
a. bgcolor = "#000000">
b. <body background = "#000000">
c. <body Background color = "#000000">
d. All of Above
Answer  - A
123. Which of the following is correct to align H1 tag to Right Alignment
a. <h1 align = "right"> …
b. <h1 alignment = "right"> …
c. <h1 tag align = "right"> … </h1>
d. H1 cannot make Right Alignment
Answer  - A
124. Which of the following is correct to change font face in Web Page
a. <font = "font name"> …
b. <font name = "font name"> … </font>
c. <font face = "font name"> … </font>
d. Font Face cannot change
Answer  - C
125. Which of the following is incorrect regarding Logical styles?
a. Code looks like teletype
b. Sample looks like teletype
c. Keyboard looks like teletype
d. Variable looks like teletype
Answer  - D
126. Which of the following is correct character entities for "Copyright" symbol?
a. &#149;
b. &#159;
c. &#169;
d. &#179;
Answer  - C
127. Which tag is used to display Preformatted texts?
a. <pre> … </ pre>
b. <prefor> … </ prefor>
c. <pre text> … </ pre text>
d. <pre format> … </ pre format>
Answer  - A
128. Which is the correct to create an Arabic numeral list
a. <ul type="1">
b. <ol type="1">
c. <il type="1">
d. <li type="1">
Answer  - B
129. How to add alternative text for an Image?
a. <img src = "https://www.cse-mcq.com/.png" alternate = "Brand of website" />
b. <img src = "https://www.cse-mcq.com/.png" alt text = "Brand of website" />
c. src = "https://www.cse-mcq.com/.png" alternate text = "Brand of website" />
d. src = "https://www.cse-mcq.com/brand.png" alt = "Brand of website" />
Answer  - D

130. How to embedded Audio Files in HTML?
a. src = "mysong.mid" width = "100" height = "15">
b. <embed sound = "mysong.mid" width = "100" height = "15">
c. <embed audio = "mysong.mid" width = "100" height = "15">
d. <embed music = "mysong.mid" width = "100" height = "15">
Answer  - A
131. Which of the following is used to create web pages?
a. HTML
b. C
c. JVM
d. DTD
Answer  - A
132. HTML is considered as ___ language
a. Programming Langauge
b. OOP Language
c. High Level Language
d. Markup Language
Answer  - D
133. HTML language is a set of markup ___
a. Attributes
b. Tags
c. Sets
d. Groups
Answer  - B
134. HTML tags are used to describe document ____
a. Definition
b. Language
c. Content
d. None of these
Answer  - C
135. HTML document can contain
a. Attributes
b. Tags
c. Plain text
d. All of these
Answer  - D
136. Page designed in HTML is called a
a. Yellow Page
b. Web Page
c. Server Page
d. Front Page
Answer  - B
137. We can write HTML code using ____. Select appropriate option(s).
a. VLC Media
b. Notepad++
c. Microsoft PowerPoint
d. None of these
Answer  - A
138. HTML document is saved using ____ extension.
a. .htl
b. .html
c. .hml
d. .htnl
Answer  - B
139. The software that can read and render HTML documents is
a. Server
b. Compiler
c. Interpreter
d. Browser
Answer  - D
140. PCs running Windows 3.x will have ____extension for html pages
a. .htl
b. .html
c. .htm
d. .hml
Answer  - C
141. Which of the following is not an example of browser?
a. Netscape Navigator
b. Microsoft Bing
c. Mozilla Firefox
d. Opera
Answer  - B
142. Who is the primary author of HTML?
a. Brendan Eich
b. Tim Berners-Lee
c. Web Programmer
d. Google Inc
Answer  - B
143. HTML was first proposed in year ___.
a. 1980
b. 1990
c. 1995
d. 2000
Answer  - B
144. HTML tags are surrounded by ___ brackets
a. Angle
b. Square
c. Round
d. Curly
Answer  - A
145. Opening tag of HTML is called
a. Ending tag
b. Starting tag
c. Closed tag
d. Pair tags
Answer  - B
146. HTML document contain one root tag called ____
a. HEAD
b. Title
c. Body
d. HTML
Answer  - D

147. Basic fundamental block is called as ___
a. HTML tag
b. HTML body
c. HTML Attribute
d. HTML Element
Answer  - A
148. Pick the odd out
a. Table
b. TR
c. TD
d. Form
Answer  - D
149. The first page of a website is called
a. Design
b. Home page
c. First page
d. Main page
Answer  - B
150. The version of HTML is
a. HTML0
b. HTML1
c. HTML2
d. All of these
Answer  - D
151. Head tag is used for?
a. Writing style
b. Writing Java Script
c. Including CSS, JS Files
d. All of these
Answer  - D
152. How many heading tags are supported by HTML?
a. 3
b. 4
c. 5
d. 6
Answer  - D
153. Which is the largest heading tag?
a. H1
b. H3
c. H4
d. H6
Answer  - A
154. Which of the following are attributes of Font tag?
a. Face
b. Size
c. Color
d. All of above
Answer  - D
155. ......................... connects web pages.
a. Connector
b. Link
c. Hyperlink
d. None of the above
Answer  - C
156. Internet is ...............................
a. a network of networks
b. an ocean of resources waiting to be mined
c. a cooperative anarchy
d. all of the above
Answer  - D
157. .................. is suitable for remote administration of a computer.
a. FTP
b. Shell
c. Remote Procedure Call
d. Telnet
Answer  - D
158. Title tag is nested within the ....................... tag.
a. Body
b. Head
c. List
d. Table
Answer  - B
159. .................... is a web's native protocol.
a. SLIP
b. TCP/IP
c. HTTP
d. PPP
Answer  - C
160. The Internet uses the ........................ as the protocol engine.
a. SLIP
b. HTTP
c. TCP/IP
d. PPP
Answer  - C
161. A ............................. is a symbolic name a network administrator assigns to a machine.
a. URL
b. DNS
c. IP address
d. Host name
Answer  - D
162. Which of the following protocol is used for e-mail services.
a. SMAP
b. SMTP
c. SMIP
d. SMOP
Answer  - B
163. ...................... is the incoming e-mail server.
a. POP
b. SMTP
c. SMIP
d. PPP
Answer  - A
164. ....................... is a uniform naming scheme for locating resources on the web.
a. URI
b. HTTP
c. WEBNAME
d. RESOURCENAME
Answer  - A
165. The attribute .................. of <BODY> tag sets color of hypertext links.
a. link
b. vlink
c. alink
d. hlink
Answer  - A
166. Default font size of HTML is .......................
a. 2
b. 4
c. 6
d. 3
Answer  - D
167. This is a networking device that passes data between networks having similar functions but dissimilar implementations.
a. Hub
b. Modem
c. Gateway
d. Repeater
Answer  - C
168. In order to connect to ISP's server you need .......
a. Hand gloves
b. Printer
c. User name and Password
d. None of the above
Answer  - C
169. DNS translates .........
a. domain name into IP
b. IP into domain name
c. both a & b
d. domain name into physical address
Answer  - C

170. In order to upload a HTML file to a web server, you use
a. HTTP
b. SMTP
c. SIP
d. FTP
Answer  - D
171. IEEE stands for ........
a. Institute of estimated elevator efficiency
b. Institute of electrical and economical engineers
c. Institute of Eurasia engineering event
d. Institute of electrical and electronics engineers
Answer  - D
172. The regional networks are connected to the corporate networks, this is also called as ........
a. Backbone
b. LAN COM
c. WAN COM
d. Intranet
Answer  - A
173. Once the email is sent, the message is broken into pieces called ..................
a. Packets
b. Process
c. Digits
d. Bytes
Answer  - A
174. ................... is known as father of World Wide Web.
a. Robert Cailliau
b. Tim Thompson
c. Charles Darwin
d. Tim Berners-Lee
Answer  - D
175. ................ are the physical meeting points of backbones.
a. Gateways
b. Pathways
c. Routers
d. Domains
Answer  - A

176. WSFTP is an example of ........................... program.
a. FTP
b. Telnet
c. Web browser
d. Mail
Answer  - A
177. Which of the following is best suitable for remote administration of a computer?
a. Telnet
b. WAIS
c. Browsers
d. HTML
Answer  - A
178. The leading bit pattern of class B network is ..................
a. 0
b. 10
c. 110
d. 11
Answer  - B
179. The ...................... attribute adds space within each cell.
a. CELL SPACING
b. CELL PADDING
c. WIDTH
d. ALIGN
Answer  - B
180. Which of the following are two popular protocols that allow home computer users to connect their computers to the internet as per hosts? i) SLIP ii) PPPiii) HTTP iv) SMTP
a. iii and iv
b. ii and iii
c. i and ii
d. ii and iii
Answer  - C
181. A computer that translates ........................ of another computer into an ............... and vice versa, upon request is known as DNS server.
a. Domain name and IP address
b. Host address and Domain name
c. Domain name and server address
d. Server name and IP address
Answer  - A
182. Identify the uses of URI in HTML.: i) Link to another document or resource ii) Link to external style sheet or script iii) Create an image map
a. i and ii
b. i and iii
c. ii and iii
d. i , ii and iii
Answer  - D
183. An ordered list is a ...................... list and an unordered list is a ................. list.
a. bulleted & numbered
b. bulleted & tabular
c. tabular & numbered
d. numbered & bulleted
Answer  - D
184. Linking to another place in the same or another web page requires two A (Anchor) tags, the first with the .................. attribute and the second the ...................attribute.
a. NAME & LINK
b. LINK & HREF
c. HREF & NAME
d. TARGET & VALUE
Answer  - C
185. What type of information should you avoid including on your Web site?
a. Links to sites of interest
b. Private personal information
c. Work and academic experience
d. Graphical
Answer  - B
186. Which of the following web elements should you know about before building your web site?
a. The web audience
b. The operating environment of your ISP
c. The operating system of your visitor
d. Each consideration should determine your web design choices
Answer  - A
187. What is the language of the Web?
a. Basic
b. C++
c. MS Visual Basic
d. HTML
Answer  - D
188. What does an HTML tag do?
a. It specifies formatting and layout instructions for your web page.
b. It hides programming instructions from view.
c. It determines the organizational structure of your Web site.
d. It connects your web site to an operating environment.
Answer  - A
189. A Web document is broken into sections. What are the tags called that create these sections?
a. Structure tags
b. HTML tags
c. Heading tags
d. Body tags
Answer  - A
190. What should be the first and last pair of tags in your Web document?
a. <html></html> and <body></body>
b. <start><end> and <body></body>
c. <head><body> and <title></title>
d. <title></title> and <body<>/body>
Answer  - A
191. When you use a heading tag in a document, what does the Web browser assumes?
a. Heading information is to appear in bold letters
b. Heading information is to appear on its own line
c. Heading information has a hyperlink
d. Heading information is shown as a size six
Answer  - B
192. For every Web document, you can add words that appear in the upper left bar area of your browser. What set of tags allows you to provide this information?
a. <head></head>
b. <head><head>
c. <label><label>
d. <title></title>
Answer  - D
193. If you wanted to create text that was a different color or font than other text in your Web page, what type of tag would you use?
a. Layout
b. Basic formatting
c. Design
d. Outline
Answer  - B
194. When creating a Web document, what format is used to express an image's height and width?
a. Centimeters
b. Pixels
c. Dots per inch
d. Inches
Answer  - B
more question will be provided shortly.....

No comments